Freelance-Danmark.dk

 

Kommune i front


 

Forside
Radio
Eksempler på artikler:
Her er duWeb-artikel til fysio.dk
Til erhvervslivet
Kurser mm.
Hvad kan en web-redaktør
Fotograf

 
Reportagebil i fuld fart

Adresse

Hovkrogvej 40
5500 Middelfart
Telefon 64 40 19 56 / 22 13 07 14
e-mail:
mail@ freelance-danmark.dk


blå linje
bragt på Fysio.dk
Tekst: Jan Simmen

Trehøje Kommune tilbyder gratis fysioterapi

Trehøje Kommune stiller nu gratis hjælp fra fysioterapeuter til rådighed for sine 700 ansatte. Kommunens tilbud er et resultat af et samarbejde mellem tre fysioterapeuter på den ene side, og kommunen på den anden. Dermed har Trehøje Kommune sat sig på landkortet over kommuner, der tager deres ansattes rygproblemer seriøse.

Trehøje Kommune stiller nu gratis hjælp fra fysioterapeuter til rådighed for sine 700 ansatte. Dermed har de tre fysioterapeuter Anette Lenler, Peter Krause Nielsen og Kristen Danielsen fået udvidet deres kundekreds ganske kraftigt, og kommunen har samtidig sat sig på landkortet over kommuner, der tager deres ansattes rygproblemer seriøse.

Motion forebygger skader

Det er dog ikke for at støtte de tre fysioterapeuter at kommunen har besluttet at tilbyde fysioterapi og styrketræning til sine ansatte. Ideen er, at behandlingen og træningen i et rygcenter skal forebygge arbejdsskader. Alle der siger ja til kommunens tilbud får gratis assistance fra en fysioterapeut som skræddersyr et træningsprogram til den enkelte. Men er skaden allerede sket, så får medarbejderen tilbud om en mere intensiv genoptræning.

Fysioterapeuten Peter Krause Nielsen håber på, at kommunens tilbud kan være med til at få flere ansatte til at motionere.

Evalueres efter et halvt år

Ordningen gælder foreløbig et halv år frem, men resultaterne skal siden danne grundlag for, om ordningen skal gøres permanent. Allerede i starten af juni begynder kommunen at evaluere på resultaterne.

- Vi vil blandt andet se på, hvor mange der har benyttet sig af tilbudet, og hvor tilfredse de er med tiltaget, forklarer Anna Margrethe Buhl fra Trehøje Kommunes tekniske forvaltning. Men allerede nu har mange tilmeldt sig den nye ordning.

En af de ting der dog bliver sat tal på er blandt andet de enkelte deltageres muskelstyrke. Den bliver målt før og efter træningsforløbet. Også konditionen får et par analytiske linjer med på vejen i undersøgelsen.

Kommunen betaler patientens andel

Hvis de ansatte har en henvisning fra lægen deler kommunen udgifterne med sygesikringen.

Fysioterapeuten vil i starten af juni vende tilbage til Trehøje Kommune for at se, hvordan det er gået med forsøget.

Se artiklen på fysio.dk

pressekort
blå linje