Freelance-Danmark.dk

 

Teknik er ikke nok. Der skal en faglært web-redaktør til


 

Forside
Radio
Radio
Eksempler på artikler
Til erhvervslivet
Kurser mm.
Her er du Hvad kan en web-redaktør
Fotograf

 
Reportagebil i fuld fart

Adresse

Hovkrogvej 40
5500 Middelfart
Telefon 64 40 19 56 / 22 13 07 14
e-mail:
mail@ freelance-danmark.dk


blå linje

Når man vil mere med en hjemmeside

Hos os kan du vælge forskellige fagfolk til netop det område. Klaus Kjærgaard har fx en del års erfaring med store internationale radio-websider, hvor både lyd, tekst, billeder og andet godt skulle leveres hver dag. Minut til minut, når det var nødvendigt. Indviklede CMS systmer var ikke noget problem.

Det er stigende omfang journalister og andre med arbejdshænderne godt begravet i medierne der skaber de spændende web-sider.

Men der findes faktisk også en uddannelse som ender med et stykke papir med overskriften "web-redaktør". Et papir som så får lov til at ligge i skuffen sammen med de andre eksamensbeviser. Faktisk findes der en række mennesker der kalder sig for "web-redaktører", da navnet desværre ikke er beskyttet. Men min stammer ikke fra et ugekursus eller lignende, men et halvt års seriøs uddannelse på journalisternes egen skolebænk. Fakta er, at det er et godt grundlag for stort set uanset hvilke opgaver der skal løses på nettet. Dog er det ikke at forveksle med en cms specialist, som nævnte Klaus Kjærgaard.

Hvad kan vi?

Uddannelsens lærere sammenfatter med:

  • Drift og vedligeholdelse af journalistiske eller andre websider
  • Opbygning og redigering af websider
  • Redigering og behandling af illustrationer til nettet
  • Struktur og funktionalitet på websites
  • Opbygning af layout og typografi på websites
  • Grafisk design og formidling
  • Journalistiske genre på nettet
  • Sprog på nettet
  • Etablering og drift af websites
  • Undervise om det hele

Ja, det lyder jo flot. Men kort sagt så kan jeg både lave, vejlede og vedligeholde et web-sted. Da jeg også er journalist, så kan jeg også levere indholdet til en hjemmeside.

Normalt er web-siden en del af en samlet mediestrategi. Hvor et magasin fx går hånd i hånd med udgivelser på nettet. Eller hvor man lægger et personaleblad ud på nettet for at undgå de ofte meget dyre trykkeriomkostninger.

Jeg kan begge dele.


Artikler på nettet: Mere end at bare korte sætninger!

At skrive til nettet er mere end bare barbere sproget ned til korte hovedpunkter. Det gælder meget mere. Sproget skal være langt mere levende end vi ser det på de fleste sider. Og så gælder det om at strukturere historien så den passer til mediet. Dele det op. Lægge strategier. Derfor skal man kunne sit håndværk for at kunne fortælle en historie på nettet.

Man skal også vide, hvorfor netop denne historie eller denne sag egner sig nettet. Hvem er målgruppen? Det er her faglærte web-redaktører kommer ind


Spar penge -fyr din programmør

En stor del af dem der lever af at sælge web-løsninger, tilbyder gerne store avancerede løsninger. Løsninger der fx kaldes for "dynamiske", og mange programmører vil fortælle dig, at en ikke dynamisk hjemmeside ikke er noget værd.

Men ofte er det slet ikke nødvendigt med den slags avancerede løsninger. Vi har flere gange været med til at spare kunderne for en del penge, ved at fortælle dem, at de slet ikke behøver en dynamisk hjemmeside (Ring for at få en referenceliste). Eller også at det direkte ville virke imod hensigten med den slags avancerede løsninger. Så en web-redaktør er også en slags guide i den it-jungle, man alt for hurtigt kan føle sig fortabt i.


 

pressekort
blå linje