blå linje
Gammel skrivemaskine: medierne skal udvikle sig, men det er ikke altid et spørgsmål om bedre skrivemaskiner...

Konsulenter til medieudvikling

Vi har igennem tiderne hjulpet en del medier med at blive skarpe på netop det, de er gode til. Eller blive endnu bedre. Fra små opgaver til fx HK Handels fagblad, til store internationale radioer. Sidst nævnte ofte sammen med den internationale respekterede Kane consult(Paris). Både direkte, igennem Kane eller igennem Euranet og sidenhen Euranet-plus samarbejdet.
Erfaringer fra store internationale radioer

Både Radio France, den belgiske national radio RTBF og især Euranet samarbejdet har haft god gavn ekspertise. Det kan du blandt andet se af de anbefalinger jeg har fået, som du kan se her og her(scroll ned for se anbefalinger). Eller her den øverste chef for den slovenske nationale radio og tv.
men vi har også være involveret i udviklingen og professionalisering af små medier. Som fx græsrods-radioen Radio Mb, som i dag fungerer som både en almindelig lokalradio, men også som produktionssted for store journalistiske radio-projekter. Se deress referenceliste her


Metoder: Så forskellige som medier

Hvis det er een ting vi har lært igennem årene, så er det at alle medier er meget forskellige. Det er der vel egentlig ikke noget nyt i, men går man til bunds i mediernes kerneværdier, interessenter mm, så opdager man virkelig hvor stor forskellen er. Derfor mener vi ikke, at vi kommer med nogen løsninger. Men vi kommer med de rigtige spørgsmål.
Og så har vi naturligvis vores metoder til at finde frem til vores spørgsmål. Ofte er det nødvendigt at indrage en lille hold af medarbejdere til at lave de nødvendige interessent- og SWOT-analyser. Derefter følger andre kendte værktøjer, som benchmarking, holdningsanalyser og lytter/læserpaneler. Med andre ord så arbejder vi tæt sammen med jer. Vi ser os selv som en slags katalysator til at finde frem til jeres kerne. Den kerne er så udgangspunkt for at udvikle netop jeres medie.
Vi har flere gange oplevet at et medie ønskede at udvide eller udvikle sig i en bestemt retning. En ny trend, som medierne ønskede at være en del af. Men vores analyser samt erfaringer fra hel EU viste, at det ikke passede sammen med kerneværdien i virksomheden. Eller også havde man ikke den nødvendige ekspertise, for at kunne skabe sig en niche i den hårde branche, medierne befinder sig i. Så det er ikke altid det ender med nye tiltag, men måske med en styrkelse af de kernekompetencer virksomheden har.


blå linje