blå linje
Årsregnskaber og statistikker fra bl.a. Eurostat

Fra klassisk research, over databaser til sporingsopgaver

En stor del af de opgaver vi påtager os er researchen det helt grundlæggende. Fundamentet vores artikler, radioudsendelser eller podcast's bygger på. Vores research har været brugt til:

 • Videnskabshistorier, ny forskning, på diverse medier
 • Fagbladshistorier, med udgangspunkt i fx regnskaber eller statistikker
 • Avisartikler, fx med udgangspunkt i fx ny forskning eller Eurostat
 • Podcast om fx historiske emner, fx om reformationen her
 • Historier fra og om EU (Radio, fagblade og podcast)
  Fra talknusere til research i gamle historiske kilder

  Vi har freelancer der kan det ægte gammeldags fodarbejde som researcher, over talknusere og data-journalister (CAR), til ægte fagnørder. Videnskabsjournalsitik. EU-journalistik. Dataknusere. Journalister der fx også er historikere. Vi har mange kompetencer i vores stald. Det er bedst at ringe, for at finde ud af, om vi kan løfte jeres opgave.

  En rød tråd i alt det vi laver er vi er gode til at gå i dybden. Det med de hurtige nyheder overlader vi andre til. I dag skal en god researcher stadig kunne sit journalistiske grundarbejde, men også mestre at kunne behandle tal i fx databaser, eller finde regnskaber eller andre tal de mest besynderlige steder på nettet. Den slags opgaver er vi rigtig glade for. Hvor vi skal være kreative for at finde historien bag fx nye statistikker, eller finde skjulte rapporter mm. Vi har løst opgaver for fx både danske medier og helst store udenlandske radioer.


  Freelancer til computerstøttet research

  I USA har journalisterne kendt til computerbaseret journalistik i mange år. Det kan du blandt andet læse her . Især i takt med at computerkraften steg, og der samtidig blev gemt mere og mere i databaser åbnede der sig for journalisterne en helt ny jagtmark.

  Redskabet CAR-journalisterne er en computer og de programmer der kan installeres. Alt sammen for at kunne analysere de store datamængder der ligger gemt på diverse databaser, som fx Danmarks Statistik. Der findes i dag et sandt hav af progammer der kan hjælpe journalisterne med at finde de historier, der ligger gemt i de store datamængder.

  Dem har vi jagtet i mange år. Det er ikke alle opgaver vi kan løse, for fx krævede og kræver de såkaldte wikileaks både metoder til at validere dataerne, reelle specialister for at "rense" tallene for wikileaks egne politiske hensigter, og ikke mindst en programmør for at kunne behandle de ofte ernorme og ganske kaotisk ordnede dataer. Igen, det bedste er, at du/I ringer. Om ikke ander kan vi måske henvise til nogen der kan løfte opgaven.

  Når det er sagt, så har vi dog klaret langt de fleste opgaver vi fik stillet. Om det så var at regne CO2 udslippet for et atomkraft ud /det er ganske betydligt hvis det er en totalberegning), eller om det var at finde topleders lønninger.

  pressekort

  Freelance journalister til historier om historiske emner

  Et af vores helt klare nicheområder er at arbejde med videnskab og ikke mindst historiske emner. Arkæologi og historie. Vi har faglærte folk, som både kan det med at hige og søge, men også fortælle og vinkle journalistisk. Du kan blandt andet her på hjemmesiden læse vores avisartikel om gårdenes udvikling til Fyens Stiftstidende, eller om gulvvarme i et middelalderhus i Odense til Ilustreret Videnskab, eller vores podcast- og radio serie om reformationen, som blev et overraskende stort hit på nettet (youtube).


  Folketinget betalte for podcastproduktioner, her et billede af en gammel middelalderbibel, en kalk og et sværd
blå linje