blå linje
Freelance redaktører kan løse mange opgaver fra deres tastatur (billedet) derhjemme

Freelance-redaktører løser dit kommunikations-behov

Mange virksomheder har et kommunikationsbehov. Fx et medlemsblad, et lille foreningsblad i en boligforening eller et blad til en fagforening. Bare for nævne nogle af de eksempler vi selv har taget os af igennem tiderne.

Eksempler på opgaver
Men det kan også være forskere der i forbindelse med et forskningprojekt har brug for et nyhedsbrev. Et godt eksempel er nyhedsbrevet samt websiden vi stod/står for på forskningssiden om selvmordsforebyggelse. Du kan finde hjemmesiden her samt eksempler på nyhedsbreve her.
Men det kan også være, at det er din hjemmeside, der behøver velskrevne tekster, podcast's eller videoer. Den slags klarer vi, som vi fx gør for neurologien.dk og Middelfart Akupunktur, hvor både tekster, hjemmesider mm er "vores værk".
Derudover kan du læse mere om det her på vores arbejde med hjemmesider under referencer, eller ved at klikke her

Det kan også være hele profilaviser, som vi fx lavede til HTH Køkken.
Fra Papir til web

I dag udkommer de fleste nyhedsbreve mm. på internettet, eller i form at nyhedsmail. Intranet er også et populært sted. Så har du brug for en freelancer til dit blad, så er vi parate til at løfte opgaven. Uanset om det skal udgives på papir, på web, eller brevduer...


Professionel kommunikation: Når længere og bedre ud

Hos os kan du vælge forskellige fagfolk til netop det område. Klaus Kjærgaard har fx en del års erfaring med store internationale radio-websider, hvor både lyd, tekst, billeder og andet godt skulle leveres hver dag. Minut til minut, når det var nødvendigt. Indviklede CMS systmer var ikke noget problem.

Det er stigende omfang journalister og andre med arbejdshænderne godt begravet i medierne der skaber de spændende web-sider.

Men der findes faktisk også en uddannelse som ender med et stykke papir med overskriften "web-redaktør". Et papir som så får lov til at ligge i skuffen sammen med de andre eksamensbeviser. Faktisk findes der en række mennesker der kalder sig for "web-redaktører", da navnet desværre ikke er beskyttet. Men min stammer ikke fra et ugekursus eller lignende, men et halvt års seriøs uddannelse på journalisternes egen skolebænk. Fakta er, at det er et godt grundlag for stort set uanset hvilke opgaver der skal løses på nettet. Dog er det ikke at forveksle med en cms specialist, som nævnte Klaus Kjærgaard.

Hvad kan vi?

Uddannelsens lærere sammenfatter med:

  • Drift og vedligeholdelse af journalistiske eller andre websider
  • Opbygning og redigering af websider
  • Redigering og behandling af illustrationer til nettet
  • Struktur og funktionalitet på websites
  • Opbygning af layout og typografi på websites
  • Grafisk design og formidling
  • Journalistiske genre på nettet
  • Sprog på nettet
  • Etablering og drift af websites
  • Undervise om det hele

Ja, det lyder jo flot. Men kort sagt så kan jeg både lave, vejlede og vedligeholde et web-sted. Da jeg også er journalist, så kan jeg også levere indholdet til en hjemmeside.

Normalt er web-siden en del af en samlet mediestrategi. Hvor et magasin fx går hånd i hånd med udgivelser på nettet. Eller hvor man lægger et personaleblad ud på nettet for at undgå de ofte meget dyre trykkeriomkostninger.

Jeg kan begge dele.


Artikler på nettet: Mere end at bare korte sætninger!

At skrive til nettet er mere end bare barbere sproget ned til korte hovedpunkter. Det gælder meget mere. Sproget skal være langt mere levende end vi ser det på de fleste sider. Og så gælder det om at strukturere historien så den passer til mediet. Dele det op. Lægge strategier. Derfor skal man kunne sit håndværk for at kunne fortælle en historie på nettet.

Man skal også vide, hvorfor netop denne historie eller denne sag egner sig nettet. Hvem er målgruppen? Det er her faglærte web-redaktører kommer ind


Rådgivning sparer penge

En stor del af dem der lever af at sælge web-løsninger, tilbyder gerne store avancerede løsninger. Løsninger der fx kaldes for "dynamiske", og mange programmører vil fortælle dig, at en ikke dynamisk hjemmeside ikke er noget værd.

Men ofte er det slet ikke nødvendigt med den slags avancerede løsninger. Vi har flere gange været med til at spare kunderne for en del penge, ved at fortælle dem, at de slet ikke behøver en dynamisk hjemmeside (Ring for at få en referenceliste). Eller også at det direkte ville virke imod hensigten med den slags avancerede løsninger. Så en web-redaktør er også en slags guide i den it-jungle, man alt for hurtigt kan føle sig fortabt i.

pressekort

blå linje